«Han er en helt spesiell sjåfør»

Skolebussjåfør Svein Cato Nilsen (71) stortrives sammen med barn og unge. – Han er en helt spesiell og fantastisk person som både barn og voksne er blitt veldig glad i, sier trebarnsmor Bente Almankås

Og gjett om sjåføren også er populær – både blant de unge reisende og deres respektive foreldre og foresatte.

– Han er en helt spesiell og fantastisk person og sjåfør som både barn og foreldre er blitt veldig glad i. Nilsen har lyttet, støttet, trygget og observert ungene i alle år. Han fortjener virkelig Vardens julekringle, heter det begrunnelsen fra forslagsstillerne.

– Og han er veldig snill, legger Nora Almankås Bekhus til. Nora går i fjerde klasse og og har vært fast passasjer med Svein Cato Nilsen siden hun begynte på skolen i 1. klasse.

Selve kringleoverrekkelsen fant sted ved Liavegen en tidlig morgenstund uten at Svein Cato Nilsen visste hva som ventet han på stoppestedet.

– Herre min, utbryter Nilsen da det er i ferd med å gå opp for han hvilken overraskelse barna og de voksne i veikanten har stelt i stand.

– Dere er alle tiders, stråler han og legger ut på en spontan klemmerunde.

– Du får masse skryt for jobben du gjør og personen du er?

– Ja, men da må jeg få skryte tilbake. Alle foreldrene på ruta følger opp, hvis det er noe. Jeg stortrives og har det veldig godt, sier Nilsen som begynte å kjøre på ruta ved en tilfeldighet.

– Det var en som ble syk. Jeg skulle kjøre her i fjorten dager, men så likte jeg meg så godt, og så ble jeg her, forteller han.

Bente Almankås trekker paralleler mellom Svein Cato Nilsen og Leif Juster som hjelpsom sjåfør i filmklassikeren «Bussen».

– Han viser at han bryr seg gjennom det han gjør. Vi kan ikke få sagt nok hvor glad vi er i han, sier Almankås.

Og de unge busspassasjerene? Jo, de kom trygt fram til skolen denne dagen også.